لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 84 صفحه
قسمتی از متن .docx :
دههٔ فجر
مقدمه
انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ هجری خورشیدی، (مشهور به انقلاب اسلامی) که با مشارکت روحانیون، بازاریان، احزاب سیاسی مخالف، روشنفکران، دانشجویان و مردم عادی در ایران انجام پذیرفت، نظام پادشاهی این کشور را سرنگون، و زمینهٔ روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی، به رهبری روحانی شیعه، روحالله خمینی را فراهم کرد. تفکرات و شخصیتهای اسلامی، در این انقلاب ضدسلطنتی حضور برجستهای داشتند و خمینی آن را انقلاب اسلامی خواند.[۱] این انقلاب، با نام انقلاب بهمن ۵۷ نیز شناخته میشود.
دههٔ فجر به روزهای ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ گفته میشود که طی آن سید روحالله خمینی بعد از تبعید پانزده ساله در دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ یه ایران وارد و در نهایت با اعلام بیطرفی ارتش شاهنشاهی، سلطنت پهلوی در بیست و دوم بهمن ماه منقرض شد.
10بهمن ماه سال1357هجری شمسی: تحصن روحانیان درمسجد دانشگاه تهران به اوج خود رسید و بیش از2000تن ازآنان دراین مکان متحصن شدند. کمیته استقبال ازحضرت امام خمینی اعلام کرد: “ نظربه اینکه دولت ایران با فرود یک فروند هواپیمای ارفرانس موافقت کرده است. حضرت امام ساعت9صبح روزپنجشنبه 12بهمن وارد تهرا خواهند شد.” این کمیته ازمردم خواست که درمسیرحرکت حضرت امام ازمیدان آزادی تا میدان انقلاب برای استقبال ازایشان اجتماع کنند. همچنین صبح این روزفرودگاه مهرآباد و دیگرفرودگاههای کشور بازشد و اعلام گردید که ازسپیده دم تا غروب آفتاب فرودگاهها بازند ولی درساعات شب تعطیل میشوند.
به دنبال تحصن بسیاری از روحانیون برجسته تهرانی در مسجد دانشگاه تهران که در اعتراض به اقدامات بختیار برای جلوگیری از بازگشت امام خمینی و از روز هشتم بهمن ماه آغاز شد از امروز روحانیون مشهد نیز دست به تحصن زدند. صحن امام خمینی آستان قدس محل این تحصن بود. در پی این اقدام گروههای مختلف همبستگی خود را با تحصن و اعتراض روحانیون مشهد اعلام کردند. از جمله جامعه دانشگاهیان، جامعه پزشکان، جامعه فرهنگیان، قضات دادگستری، وکلا، کارگران کارخانهها، بانکهای پارس، سپه و اصناف پشتیبانی خود را از روحانیون متحصن اعلام کردند. دانشگاهیان مشهد از باشگاه دانشگاه تا محل تحصن راهپیمایی کردند و در مسیر خود به نظامیان گل دادند.
این در حالی است که امروز نیز سراسر کشور شاهد برگزاری تظاهرات اعتراضآمیز مردم علیه دولت غیرقانونی بختیار و اقداماتش علیه بازگشت امام خمینی بود. تعداد متحصنین روحانی در دانشگاه تهران نیز امروز از مرز دو هزار نفر گذشت.
حجتالاسلام دکتر محمد مفتح عضو کمیته مرکزی استقبال از امام خمینی امروز اعلام کرد امام روز 12 بهمن وارد ایران میشوند. وی افزود بر اساس توافقی که با شرکت ایرفرانس صورت گرفته، هواپیمایی حامل امام ساعت 9 صبح به وقت تهران در فرودگاه مهرآباد به زمین مینشیند. اعلام این خبر به روند حرکت مردم شهرهای مختلف ایران به سوی تهران، موج تازهای بخشید. سفارت آمریکا امروز دستور تخلیه همه خانوادههای وابسته به مقامات سفارتخانه را صادر کرد. تاکنون دوسوم آمریکاییها طی ماههای اخیر به دلیل انقلاب اسلامی و خشم مردم ایران نسبت به عملکرد دولت آمریکا، ایران را به سوی کشور خود ترک کردهاند.
۱۲ بهمن روز ورود روحالله خمینی به ایران
در اینروز بزرگترین استقبال تاریخ در تهران برگزار شد؛ بطوری که طول جمعیت استقبال کننده از آیتالله خمینی به ۳۳ کیلومتر رسیده بود. در ساعت ۹:۵۰ دقیقه بامداد روز دوازدهم بهمن هواپیمای حامل خمینی در میان تدابیر شدید امنیتی در فرودگاه مهرآباد برزمین نشست. خمینی پس از ورود به فرودگاه و ایراد سخنرانی طبق برنامهای که از قبل تنظیم شده بود عازم قبرستان بهشت زهرا شد. خمینی در میان استقبال گسترده مردم تهران در ساعت یک بعد از ظهر وارد قطعه ۱۷ که مدفن شهدای انقلاب بود شد و سخنرانی خود را ایراد نمود.[۱]
امام خمینی پس از سالها دوری و تبعید به کشور بازگشت. ایران اسلامی شاهد بزرگترین و تاریخیترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم که صف مستقبلین را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکی از عشق و علاقه بینظیر آنها به رهبر خویش بود.
* حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها خداحافظی کردند.
* امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند. این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند. خطر انهدام هواپیما و یا ربودن آن در آسمان چیزی بود که همه را تا لحظه فرود آن در فوردگاه تهران، نگران ساخته بود.
* با ورود حضرت امام به سالن فرودگاه، فریاد «الله اکبر» سالن فرودگاه را به لرزه در آورد. مستقبلین با خواندن سرود «خمینی ای امام»، اشکهای مشتاقان را بر گونههایشان جاری کردند.
* حضرت امام طی بیاناتی در فرودگاه تهران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشکر میکنم. عواطف ملت ایران به دوش من بارگرانی است که نمیتوانم جبران کنم. ایشان ضمن اشاره به اینکه طرد شاه از کشور قدم اول پیروزی بود، همگان را به وحدت کلمه و ادامه مبارزه تا قطع کامل ریشههای فساد ترغیب کردند. ایشان سپس از آنجا عازم بهشت زهرا شدند.
* حضرت امام در اولین سخنرانی خود در میان انبوه مستقبلین مشتاق در بهشت زهرا، گفتند: من وقتی چشمم به بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست دادهاند میافتد، سنگینیای در دوشم پیدا میشود که نمیتوانم تاب بیاورم. محمدرضا پهلوی فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهای ما را آباد. ایشان اضافه کردند:
من دولت تعیین میکنم، من توی دهن دولت میزنم ... من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم. من به ارتش یک نصیحت میکنم و یک تشکر ..... [ما] میخواهیم ارتش مستقل باشد. آقای ارتشبد شما نمیخواهید؟ آقای سرلشکر شما نمیخواهید مستقل باشید؟ و اما تشکر میکنم از قشرهایی که متصل شدند به ملت.
* با وجود سرمای زمستان، دیشب هزاران مشتاق زیارت حضرت امام، در مسیر حرکت ایشان خوابیدند.
* شهرهای کشور در شادی ورود امام، غرق نور و گل و فریاد بود.
* از هنگام هجرت حضرت امام از نجف اشرف به پاریس، تراکم سخنرانیها، مصاحبهها و پیامهای ایشان در این مدت کوتاه یعنی (118 روز اقامت در نوفل لوشاتو) ، قابل توجیه و تأمل است. به طور یکه ایشان در برخی از روزها به سؤالات چندین رسانه خبری و تبلیغاتی پاسخ دادهاند. مثلا در تاریخ نوزدهم دی سال جاری، ایشان در ده مصاحبه جداگانه شرکت کردند و کثرت مصاحبهها، حکایت از علاقه خبرنگاران و اشتیاق امام برای رساندن پیام خود به دنیاست. آمار این مجموعه عظیم از این قرار است:
سخنرانیها 59 جلسه
مصاحبهها 108 جلسه