واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

تحقیق در مورد بهداشت مدارس

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 24 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

بهداشت مدارس

بهداشت مدارس یکى از شاخه‌هاى مهم بهداشت جامعه است. بنابر نظریات جدید، خدمات بهداشت مدارس وسایل نیرومند و اقتصادى براى افزایش سلامت جامعه و از آن مهم‌تر، نسل‌هاى آینده است. خدمات بهداشت مدارس یک نوع خدمات بهداشت فردى است که در هفتاد سال گذشته از مفهوم معاینهٔ پزشکى کودکان به مفهوم گستردهٔ مراقبت‌هاى جامع بهداشت و رفاه که در سال‌هاى مدرسه پیشرفت کرده است.

اهداف برنامهٔ بهداشت مدارس عبارتند از:

- ارتقاء سلامت مثبت

- پیشگیرى از بیمارى‌ها

- تشخیص زودرس، درمان و پیگیرى اشکالات یافت‌شده

- ایجاد آگاهى بهداشتى در کودکان

- تدارک محیط زیست سالم

مسائل بهداشتى کودکان دبستانى

هر گونه بحث دربارهٔ خدمات بهداشت مدارس باید بر پایهٔ دشوارى‌هاى بهداشتى کودکان دبستانى در محل، فرهنگ جامع و وجود منابع لازم (پول، نیروى انسانى و لوازم) باشد. با آنکه دشوارى‌هاى بهداشتى کودکان مدارس در نقاط مختلف متفاوت است ولى بررسى‌هاى انجام شده نشان داده‌اند که تأکید عمده در بهداشت مدارس بر موضوع‌هاى زیر است: سوءتغذیه، بیمارى‌هاى عفونی، انگل‌هاى روده‌ای، بیمارى‌هاى پوست، چشم و گوش، و بالاخره پوسیدگى دندان‌ها.

فلسفه‌هاى خدمات بهداشتى

فلسفه‌هاى خدمات بهداشتى و یا ضرورت خدمات بهداشتى بر اساس نیاز جوامع بشرى به ادامه بقاء و استمرار سلامتى و ارتقاء سطح سلامت جوامع طرح‌ریزى مى‌شود که این خدمات بر اساس نیاز هر جامعه و با توجه به وجود امکانات آن جامعه ارائه مى‌شود.

مراقبت‌هاى بهداشتى

مراقبت‌هاى بهداشتى مبیّن نگرانى افراد انسان و تعریف آن چنین است: گروهى از خدمات ارائه شده براى افراد، خانواده‌ها و جوامع که توسط ادارات بهداشت یا متخصصّان بهداشت به‌منظور ارتقاء، نگاە‌داری، پایش و افزایش سلامت انجام مى‌گیرد. چنین سازمان‌هائى را مى‌توان به انواع راه‌هاى قابل تصور سازمان‌دهى و اداره کرد، و کارمندان مختلف را در آنها به‌کار گماشت و از منابع گوناگون هزینه‌هاى آنها را تأمین کرد، ولى همهٔ آنها در یک چیز مشترک هستند: خدمت به مردم یعنى انجام خدمات تشخیصی، کمکی، درمانی، آموزشى و بازتوانى توسط کارکنان بهداشت. در بسیارى از کشورها مراقبت‌هاى بهداشتى یا به‌طور کامل و یا عمدتاً توسط دولت انجام مى‌شود.

مراقبت بهداشتى شامل مراقبت‌هاى پزشکی هم هست. بسیارى از اشخاص به اشتباه بر این باور هستند که مراقبت بهداشتى و مراقبت پزشکى مترادف هم هستند. ولى مراقبت پزشکى زیرمجموعه‌اى از نظام مراقبت بهداشتى است. اصطلاح مراقبت پزشکى (که دامنهٔ آن از مراقبت بیماران در خانه تا بسترى کردن در بیمارستان است) عمدتاً به آن دسته از خدمات فردى اطلاق مى‌شود که به‌طور مستقیم توسط پزشک ارائه و یا در نتیجهٔ دستورات پزشک انجام مى‌شود. مراقبت بهداشتى ویژگى‌هاى بسیار دارد؛ که عبارتند از:

۱. مناسب‌بودن (مربوط بودن) یعنى خدمات کلى مورد نیاز جهت رفع احتیاجات ضرورى انسان و اولویت‌ها و سیاست‌هاى بهداشتی

۲. جامع بودن - یعنی، تعیین خدمات با بهترین ترکیب خدمات پیشگیری، درمانى و ارتقائی

۳. کافى بودن - یعنى ارائهٔ خدمات متناسب با نیازها

۴. در دسترس بودن - یعنى نسبت بین جمعیت یک واحد اجرائى با مراکز بهداشتى (مانند تعداد جمعیت به‌ازاء هر مرکز بهداشتی، نسبت پزشک به جمعیت)

۵. دسترسى داشتن - که از نظر جغرافیائی، اقتصادى یا دسترسى فرهنگى باید در نظر گرفته شود.

۶. قابل پرداخت بودن - باید هزینهٔ خدمات بهداشتى در حد میانگین افراد و دولت باشد.

۷. عملى بودن - یعنى کارسازى عملى بعضى روش‌ها، تدارکات پشتیبانی، نیروى انسانى و منابع مادى.

نظام بهداشتى

نظام بهداشتى در صدد اجراء خدمات بهداشتى است و به‌عبارت دیگر نظام بهداشتى تشکیل‌دهندهٔ بخش مدیریت و دربرگیرندهٔ موضوع‌هاى تشکیلاتى است؛ مانند برنامه‌ریزی، تعیین اولویت‌ها، بسیج منابع و تخصیص آنها، تبدیل سیاست‌هاى بهداشتى به خدمات بهداشتی، ارزشیابى و آموزش بهداشت.

اجزاء نظام بهداشتى عبارتند از: مفاهیم (یعنى مفهوم سلامتى و بیماری)، آرمان‌ها (یعنى برابری، کارآئی، کارسازی، تأمین پوشش و تأثیر نهائى خدمات)، مقاصد (بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتى درمانى و برنامه‌ها) و اشخاص (یعنى ارائه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان خدمات بهداشتی). این مجموعه با هم ، کلیتى را تشکیل مى‌دهند که همگى اجزاء داراى اثر متقابل براى پشتیبانى یا کنترل یکدیگر هستند.

هدف نظام بهداشتی؛ توسعهٔ بهداشت است. توسعهٔ بهداشت فرآیندى است پیوسته و پیش‌رونده براى افزایش سطح سلامت جامعه. در حال حاضر هدف کلى نظام بهداشتى دست‌یابى به بهداشت براى همه تا سال ۲۰۰۰ میلادى است.

سطوح مراقبت‌هاى بهداشتى

به‌طور معمول خدمات بهداشتى در سه سطح سازمان‌دهی، و هر سطح به‌وسیلهٔ سطح بالاترى که بیماران به آن ارجاع مى‌شوند، پشتیبانى مى‌شود. این سطوح عبارتند از: سطح اول، سطح دوم و سطح سوم.

سطح اول مراقبت‌هاى بهداشتى

سطح مراقبت‌ اولیهٔ بهداشتى نخستین سطح تماس بین اشخاص و نظام خدمات بهداشتى است. در این سطح مراقبت‌هاى بهداشتى ‌ضروری یعنى اولیه، ارائه مى‌شود. بخش بزرگى از ناراحتى‌ها و دشوارى‌هاى موجود بهداشتى را



خرید و دانلود تحقیق در مورد بهداشت مدارس


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.