فرمت : WORD تعداد صفحه :73
فهرست مطالب
بخش اول : آب و خواص آن
1-1- موجودیت آب........................ ........................................................................................1
1-2- منابع آب.........................................................................................................................1
1-2-1- آبهای سطحی............................................................................................................2
1-2-2- آبهای زیر زمینی......................................................................................................2
1-3- خواص آبهای آشامیدنی..............................................................................................2
1-3-1- خواص فیزیکی آب...................................................................................................2
1-3-2- خواص شیمیایی آب................................................................................................3
1-4- سختی آب.......................................................................................................................3
بخش دوم: آب در صنایع غذایی...............................................................................................................4
2-1- مصرف آب در صنایع غذایی ....................................................................................4
2-1-1- آلودگیهای ناشی از مصرف آب در فرآیندهای صنعتی ..................................4
2-3- جنبه های تاریخی مصرف صنعتی آب ...................................................................5
2-3-1- میزان مصرف صنعتی آب در ایران ....................................................................6
2-4- مزایای حاصل از کاهش مصرف آب ........................................................................6
2-4-1- استفاده مجدد آب ...................................................................................................6
2-4-2- بازچرخش یا ریسایکلینگ .....................................................................................6
2-5- انواع مصارف آب در صنایع غذایی ..........................................................................7
2-5-1- آب خنک سازی ..........................................................................................................8
2-5-1-1- انواع سیستم های خنک سازی .........................................................................8
بخش سوم: انواع فاضلاب صنایع غذایی ..........................................................................................10
3-1- ویژگیهای فاضلاب صنایع غذایی .......................................................................10
3-1-1- صنایع تولید قند وشکر ...................................................................................11
3-1-2- صنایع تولید کمپوت وکنسرو ............................................................... .......12
3-1-3- صنایع نوشابه سازی .....................................................................................12
3-1-4 صنایع لبنیاتی ....................................................................................................12
3-1-5- صنعت تولید روغن نباتی ..............................................................................13
3-1-6- کشتازگاهها ومجتمعهای تولید گوشت .........................................................14
3-2- لزوم تصفیه فاضلاب صنایع غذایی .................................................................15
3-2-1- اثرات دفع فاضلاب صنایع غذایی به آبهای پذیرنده .................................15
3-2-1-1- مواد معلق ....................................................................................................16
3-2-1-2- املاح معدنی محلول ....................................................................................16
3-2-1-3- مواد آلی محلول ...........................................................................................16
3-2-1-4- اسیدها وقلیاها ............................................................................................16
3-2-1-5- مواد تولید کننده کف .................................................................................17
3-2-1-6- رنگ ...............................................................................................................17
3-2-1-7- آلودگیهای حرارتی .....................................................................................17
3-2-1-8- میکروارگانیسم ها .....................................................................................17
3-2-1-9- مواد شناور .................................................................................................18
3-3- استراتژی تصفیه ودفع فضولات صنعتی ......................................................18
3-3-1- تخلیه فاضلاب صنعتی به فاضلابروی شهری .........................................18
3-3-1-1- ملاحظات اختصاصی فاضلاب جهت تخلیه به فاضلاب شهری .........19
3-3-2- تصفیه اختصاصی فاضلاب صنعتی .........................................................20
3-3-3- تصفیه مشترک با صنایع دیگر ..................................................................20
3-3-4- تغییرواصلاح فرآیندهاجهت کاستن از حجم فاضلاب غلظت آلاینده... 20
3-4- فاضلاب بهداشتی صنایع ...................................................................................21
بخش چهارم: روشهای تصفیه فاضلاب صنایع غذایی ................................................................22
4-1- تصفیه فیزیکی ..................................................................................................23
4-1-1- آشغالگیری ...................................................................................................23
4-1-2- دانه گیری ......................................................................................................23
4-1-4- شناورسازی .................................................................................................24
4-1-5- حوضهای متعادل کننده یا یکنواخت ساز ...............................................24
4-2- تصفیه شیمیایی ...............................................................................................26
.....................................................................................................26. ph4-2-1- تنظیم
4-2-2- اکسیداسیون مواد آلی مقاوم ....................................................................26
4-2-3- گند زدایی ............................................26
4-2-4- انعقاد و لخته سازی ...............................................27
4-2- جذب سطحی مواد آلی محلول و مقاوم ....................27
4-3- تصفیه بیولوژیکی ..........................................27
4-3-1- اصلاحات رایج در تصفیه فاضلاب .......................28
..................................................28BOD 4-3-1-1-
...............................................28COD4-3-1-2-
...............................................29TSS4-3-1-3-
............................................29TDS4-3-1-4-
4-3-2- اصلاحات رایج در راهبری تصفیه خانه................................................29
4-3-2-1- زمان ماند هیدرولیکی...................................29
4-3-2-2- زمان ماند میکروبی....................................29
.................................30MLSS4-3-2-3-
.......................................30F\M4-3-2-4-
4-3-3- تصفیه هوازی فاضلاب.......................................30
4-3-3-1- تخلیه به آبهای طبیعی...........................................31
4-3-3-2- کاربرد فاضلاب در زمین...................................32
4-3-3-3- برکه های تثبیت.................................................33
4-3-3-3-1- برکه های بی هوازی...............................34
4-3-3-3-2- برکه های اختیاری.....................................35
4-3-3-3-3- برکه های هوازی.........................................35
4-3-3-3-4- برکه های تکمیلی..................................35
4-3-3-3-5- برکه های هوادهی..........................................35
4-3-3-4- صافی چکنده..............................................36
4-3-3-5- تماس دهنده های بیولوژیکی چرخان.................................................37
4-3-3-6- سیستم لجن فعال...............................................37
4-3-4- روشهای بی هوازی تصفیه فاضلاب صنایع غذایی............................39
4-3-5- انواع سیستم های بی هوازی تصفیه فاضلاب.....................................39
4-3-5-1- سپتیک تانک...........................................42
4-3-5-2- راکتور بی هوازی با بستر لجن رو به بالا.......................................44
4-3-5-3- صافی بی هوازی...........................................44
بخش پنجم: راهبری تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی..............................46
5-1- علل عدم موفقیت تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی...................46
5-2- فاکتورهای موثر در راهبری تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی 47
5-2-1- شدت آلودگی فاضلاب خام........................47
5-2-2- مواد مغذی یا نوترینت ها........................ 48
5-2-2-1- بالکینگ........................ 48
................................................49 5-2-3- اکسیژن محلول
5-2-4- زمان ماند...................................................50
...........................51ph5-2-5-
5-2-6- سمیت................................51
5-2-7- دما.............................52
5-2-8- اختلاط..................................53
5-2-9- میزان جریان ورودی.........................54
5-3- پایستن فرآیند.................................................54
5-3-1- شاخصهای بصری......................................54
5-4- شاخصهای آزمایشی ......................................58
5-5- مشکلات سیستم های لجن فعال و رفع آنها..............................................59
5-5-1- روشهای کلی تشخیص مشکلات...........................59
..................60 BOD 5-5-2- حذف کم
5-5-2-1- حذف بارهای آلی ..............................................61
5-5-2-2- مواد سمی یا بازدارنده.....................................62
5-5-2-3- دماهای پایین......................................................62
افزایش زمان ماند هیدرولیکی.........................................63
.....................63MLVSS افزایش
...........................................63 نامناسب PH 5-5-2-4-
5-5-2-5- زمان هوادهی ناکافی........................64
.........................64 ناکافیMLVSS5-5-2-6-
منابع............................................. 66