لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 5
مقدمه
در سخنانرسولخداوائمه اطهار علیهم السلام، کلمات اهل بیت،عترت،آلمحمدو قربی، آل رسول زیاد به چشم میخورد. اکنون باید دید اینان کیستند و چهخصوصیاتی دارند.
اهل بیت همچون کشتی نوح
رسول خدا بارها سخن از اهل بیت و عترت خود بهمیان آورده و راجع به آنها فضائلی را بیان فرموده است، از آن جمله: ابوذرمیگوید روزی پیامبر فرمود:«. . . مَثَل اهل بیت من در میان شما مَثَل کشتینوحاست. هر کس به این کشتی سوار شود، نجات مییابد و هر کس نپذیرد، غرق میشود.» ونیز فرمود:«اهل بیت مرا مانند سر بدانید نسبت به بدن، و مانند دو چشم نسبت به سر؛چون بدن بدون سر راه نجات نمییابد و سر بدون چشم هدایت نمیگردد.» و نیزدر حدیثمتواتردیگری آمده است که رسول خدافرمود:«من در بین شما دو چیز گرانبها و پرارزش باقی میگذارم: یکی کتاب خدا، قرآن،که ریسمانی است از آسمان به زمین، و دیگری عترت (اهل بیت) من. آگاه باشید که این دوهرگز از یکدیگر جدا نمیگردند تا در روز قیامت بر من درحوضکوثروارد شوند. ای مردم، به کتاب خدا چنگ بزنید چرا که در آن هدایت و نور است،و شما را در مورد اهل بیتم سفارش میکنم.» و این جمله را سه بار تکرار فرمود.
اهل بیت (عترت) پیامبر چه کسانی هستند؟
ابنعباسمیگوید: روزی رسول خدا برای ما خطبهای خواند و فرمود:«. . . ای گروهمردم! اهل بیت من اقوام نزدیک من و فرزندانم هستند. آنها گوشت و خون منند. از شمادرروز قیامتدرباره آنها سؤال میشود. بدانیدکه با آنها چه رفتاری خواهید داشت. هر کس آنها را آزار کند مرا آزار کرده و هر کسبه آنها ستم کند به من ستم کرده است. یاری آنها یاری من و عزّت آنها عزّت من است. هر کس «هدایت» را از غیر آنها طلب کند، مرا تکذیب کرده است. از خدا بترسید، که هرکس با آنها دشمنی کند من با او دشمنم و هر کس را که من دشمن او باشم وای بر او!»
آل محمد در تفسیر فخر رازی
فخر رازییکی از علمای بزرگاهلتسنّناست که در کتاب تفسیرش میگوید:«آل محمد یعنی کسانی که بیشترین تعلّق رابه رسول خدا دارند و شکی نیست کهعلیوفاطمهوحسنوحسینبه او از سایرین نزدیکترند. و این امری بسیار معلوم و متواتر است که آنها آلمحمدند. اگر کسی بگوید آل محمد بستگان پیامبرند، باز هم آن چهار نفر خواهند بود. واگر کسی بگوید آل محمد امّت پیامبرند، باز هم آن چهار نفر آل محمد هستند. پس در هرحال، علی و فاطمه و حسن و حسین، آل محمد هستند.»
قربی در تفسیر بیضاوی
و نیز بیضاوی در تفسیر خود این روایت را آوردهاست که: رسول خدا این آیه را تلاوت فرمود : « قل لا أسألکم علیه اجراًالا الموده فی القربی » _سوره شوری، آیه 23_ (بگو من هیچ اجری برای رسالتم ازشما نمیخواهم، مگر محبّت و مودّت نسبت به خاندانم.» ابن عباس می گوید:« وقتیاین آیه نازل شد، به رسول خدا عرض کردم:« منظور از خاندان شما چه کسانی هستند کهخداوند دوستی آنها را بر ما واجب کرده است؟» پیامبر فرمود:« علی و فاطمه وفرزندان آنها » و این جواب را سه بار تکرار فرمود.
عترت پیامبر
و نیزامامصادق علیه السلاماز پدرانش نقل می کند که روزی رسول خدا فرمود:«من از میان شمامیروم و دو چیز ارزشمند در بین شما باقی میگذارم: کتاب خدا و عترت و اهل بیتم.» در این هنگامجابربنعبدالله انصاریبرخاست و پرسید:«یا رسول الله! عترت شما کیانند؟» رسول خدافرمود:«علی و حسن و حسین و امامان از فرزندان حسین که نهمین آنهامهدیاست که قیام خواهد نمود.» مراجعه کنید به: