واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

تحقیق: پوکی استخوان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

 

پوکی استخوان

پوکی استخوان (Osteoprosis)یک بیماری شایع متابولیکاستخوان بوده و در آن کاهش عمومی و شدید در توده استخوانی (پوک شدن استخوان) بوجودمی‌آید. که در آن عناصر تشکیل دهندهاستخواناز نظر کیفیت تغییر نمی‌کند، ولی از نظر کمیت کاهش می‌یابد. در این بیماری بهفعالیتاستئوکلاستهافزوده می‌شود. استئوپورزپیری ، پدیدهفیزیولوژیکی نزد افراد مسن محسوب می‌شود. این بیماری وقتی بروز می‌کند که کاهش تودهاستخوان بیش از حد سریع باشد. در ضمن خانمها بسیار بیشتر از آقایان دچار پوکیاستخوان می‌شوند. و همینطور با افزایش سن احتمال بروز پوکی استخوان بیشترمی‌شود.

/

علل ابتلا به پوکی استخوان

آسیب شناسی دقیق استئوپورز ناشناخته است. عواملمستعد کننده عبارتند از:

کاهش و از بین بردن فعالیت عضو به علت حرکت طولانی مدت.

رژیمهای غذایی با کمبود مواد پروتئین ، دریافت ناکافیکلسیم، کمبودویتامین Dو مصرف زیادکافئین.

شروع یائسگی:استروژنهورمونزنانه‌ای که از کاهش توده استخوان جلوگیری می‌کند. تولید استروژن درتخمدانهابعد از یائسگی متوقف می‌شود، ‌در نتیجه از دست رفتن توده استخوان تسریع می‌شود. زنانی که یائسگی زودرس دارند (قبل از 45 سالگی)، مانند بانوانی که تخمدانهای آنهابا جراحی از بدن خارج شده است، بیشتر در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستند.

سابقه خانوادگی:وراثت بر میزان استخوانهای شما و سرعت از دست رفتن آنهاتاثیر دارند.

استخوانهای کوچک:بانوانی که دارای استخوانهایی کوچک بوده یا کوتاه قد ویا لاغر هستند به خاطر وجود توده استخوانی کمتر، ‌به بروز پوکی استخوان مستعد‌ترند.

پیشنیه قومی:بانوان اروپای شمالی یا آسیایی تبار بیشتر در معرض ابتلاءبه پوکی استخوان هستند.

بعضی بیماریها:بیماریهایی نظیرتیروئید،کلیهو برخیسرطانهاممکن استبه پوکی استخوان منتهی شوند.

تجویز بعضی داروها به مدت طولانی مثل کورتیکواستروئیدها وهپارین.

علایم بالینی

توده استخوانی هر فرد معمولا در 30 تا 35 سالگی به بیشترینمیزان خود می‌رسد. پس از این سن ، کاهش توده استخوان به صورت یک روند طبیعی پیریآغاز می‌شود. 50 درصد افراد بیش از 65 درصد سال سفید پوست استئوپروز داشته و فقط در 20 درصد از این افراد علایم بالینی وجود دارد. 30 درصد افرادی که به سن 75 سالگیرسیده‌اند، دچار شکستگی ناشی از استئوپروز می‌شوند. شایعترین علل این شکستگیهاعبارتند از: جسم مهره‌ها ، لگن ، گردن ، استخوان ران ، انتهای فوقانی بازو و انتهایتحتانی ساعد ، علاوه بر شکستگیهای این بیماران از درد کمر ، پشت و قوز‌دار شدن پشتشکایت دارند. ولی برخلاف استئومالاسی ، مبتلایان از ضعف عمومی و ضعف عضلانی شکایتیندارند. در بعضی از موارد استئوپروز و استئومالاسی تواما وجود دارد. دفورمیتیقفسهسینهبه صورت کوتاهی قامت ، مشکل دولاشدن (خم شدن به سمت جلو) ، کیفوز مشخصستون مهره‌ای سینه‌ای که ممکن است در پشت ایجاد شود. بدشکلی ستون مهره‌ای و فضایدنده‌ای ممکن است باعث نارسایی تنفسی شود.به علت ناتوانی در بهبودی از آسیب‌هایوارده ممکن است دچار پوکی استخوان شوید، بدون آنکه از بیماری خود اطلاع داشته باشیدبه همین دلیل است که پوکی استخوان بیماری بی‌سر و صدا نامیدهمی‌شود.

/

پوکی استخوان

در مراحل اولیه بروز پوکیاستخوان،‌ علایم به ندرت ظاهر می‌شود، که این امر تشخیص بیماری را دشوار می‌کند. پوکی استخوان در مراحل بعدی موجب بروز مشکلات ذیل می‌شود. شکستگی مفاصل‌ ران ، کمروستونمهره‌هاکه غالبا این اولین علامت است. کمردردشدیدی در یک نقطه خاص که نشانه یک شکستگی می‌باشد. قوز کردن پشت که موجب انحنای پشتیا قوز درآوردن می‌شود. کوتاه شدن قد در اثر پوکی استخوان در طی سالهای متمادیایجاد می‌شود.

عوامل خطری قابل کنترل

وزن:وزن کم بانوان بسیار لاغر که عادت ماهانه آنها را مختل کند، اینخانمها در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌گیرند، (زنانی که دارای اضافه وزن هستندمعمولا در معرض خطر نیستند ولی احتمال ابتلاء به ناراحتیهای دیگر در آنها زیادتراست).

ورزش نکردن:نداشتن فعالیت، کاهش توده استخوان را تسریع می‌کند. ورزشمناسب به افزایش مقداراستخوانو سلامتی بیشتر شما کمک می‌کند. مصرف مشروب و یا نوشابه‌های کافئین‌دار این مواد دراستفاده بدن شما ازکلیسماختلال ایجاد می‌کنند. همچنین افرادیکه مشروب مصرف می‌کنند غالبا برنامه غذایی نامناسبی داشته و کم ورزش می‌کنند.

کمبود کلسیم در برنامه غذایی:کلسیم استخوانها را قدرتمند می‌کند. اگربه قدر کافی کلسیم مصرف نمی‌کنید بدن شما سلولهای استخوانی را تخریب می‌کند تاکلسیم مورد نیاز خود را به دست آورد.

سیگار کشیدن:زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر از خانمهایی که سیگارنمی‌کشند دچار پوکی استخوان (و سایر بیماریها) می‌شوند.

بعضی داروهای تجویزی نظیرکورتیکواستروئیدهایخوراکی که معمولا برایدرمانآسموآرتروزمصرف می‌شود.

برنامه غذایی پروتئین - کمبود ویتامین D (ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تااز کلسیم برای ساختن استخوانهای محکم استفاده کنید).

ارزیابی تشخیصی

علایم رادیولوژی

کاهش تراکم استخوان ، همچنین کاهش تعداد و صفحات تیغه‌هایاستخوان که بخصوص در جسم مهره‌ها ، گردن و استخوان ران مشهود است. فضای بین مهره‌ایافزایش یافته و سطح بالایی و پایینی جسم مهره گرد می‌شود. شکستگی مرضی در مهره‌هاباعث مقعرالطرفین شدن شکل آنها می‌گردد.

علایم آزمایشگاهی

کلسیم ، فسفر و آلکالین فسفاتاز سرم طبیعی است. بیوپسیاستخوان به تشخیص کمک می‌کند.

آزمایشهای سنجش تراکم استخوان

این آزمایشها برای تشخیص و پیگیری درمانپوکی استخوان ،‌ دقیقتر از عکسبرداری با اشعه هستند. پرتوهایایکسمعمولا برای تشخیص پوکی استخوان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. این پرتوهاکه به دلایل دیگری استفاه می‌شود ممکن است پوکی استخوان را نیز در حالتی که حدود 25تا 40 درصد توده استخوان از بین رفته باشد نشان دهد. بله ولی این امر دشوار است دربیشتر موارد پوکی استخوان تشخیص داده نمی‌شود تا این که فرد دچار شکستگی استخوانشود.

/

شیوه درمان

در صورت مشخص بودن علت استئوپروز باید آن را درمان کرد. هدف ازدرمان ، جلوگیری از پیشرفت بیماری و کمک به بهبود آن می‌باشد. تغییر در رژیم غذایی، مواد پروتئینی ، کلسیم مکمل ، املاح و ویتامین‌ها و مخصوصاویتامین Dباید، مقدار کافی از راه غذایی و دارویی به این بیماران داده شود. کلسی تونین، از دست دادن استخوان را مهار می‌کند. تجویز استروژن یا استروژن همراه باپروژسترون و اندروژن و املاح فلوئور در درمان این بیماران موثر است. اگر چه ازعلایم هشدار دهنده مهم در شما بروز نکرده باشد، ممکن است مبتلا به پوکی استخوان شدهباشید. گرچه پوکی استخوان را نمی‌توان بطور قطعی درمان کرد، ولی درمان نسبی آنامکانپذیرست.



خرید و دانلود تحقیق: پوکی استخوان


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.