لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 2
کنترل سمپاتیک عمل قلب :
تحریک دستگاه عصبی سمپاتیک موجب افزایش فعالیت قلب می شود گاهی تعداد ضربانات قلب را به 3 تا 4 برابر افزایش داده و قدرت انقباض را به 2 برابر می رساند از سوی دیگر تحریک پاراسمپاتیک موجب کاهش فعالیت قلب می شود. دستگاه عصبی سمپاتیک موجب تنگی عروق و در موارد معدودی مثلا عروق کرونری موجب گشادی خواهد شد .دستگاه عصبی سمپاتیک با کنترل عروق خونی ،می تواند برون ده قلبی و فشار خون شریانی را برای مدت کوتاهی تنظیم کند .تنگی ورید ها و انبارهای وریدی موجب افزایش برون ده قلبی میشود . و تنگی شریان ها مقاومت محیطی را افزایش فشار شریانی میشود .
کنترل پاراسمپاتیکی عمل قلب
اگر چه سیستم عصبی پاراسمپاتیک نقش فوقالعاده مهمی در سایر اعمال خود مختار بدن دارد، فقط بخش کوچکی در تنظیم گردش خون بازی میکند. تنها اثر واقعا مهم گردش خونی آن در کنترل تعداد ضربان قلب از راه فیبرهای پاراسمپاتیک است. تحریک پاراسمپاتیک موجب یک کاهش بارز در تعداد ضربان قلب و یک کاهش مختصر در قدرت انقباضی عضله قلب میشود
سیستم گشاد کننده رگی سمپاتیک و کنترل آن بوسیله سیستم عصبی مرکزی
اعصاب سمپاتیک عضلات اسکلتی حامل فیبرهای گشاد کننده رگی سمپاتیکی علاوه بر فیبرهای تنگ کننده هستند. در انسان از انتهای این فیبرها اپینفرین ترشح میشود که گیرندههای بتا را در عروق عضلات تحریک میکند. ناحیه اصلی مغز که این سیستم را کنترل میکند هیپوتالاموس قدامی است.
اهمیت سیستم گشاد کننده رگی سمپاتیک
این موضوع که سیستم گشاد کننده رگی سمپاتیک نقش بسیار مهمی در کنترل گردش خون داشته باشد مورد تردید است زیرا بلوک کامل اعصاب سمپاتیک عضلات ، اثری بر روی قابلیت عضلات برای کنترل میزان جریان خون خود در جواب به نیازهایشان ندارد. امکان دارد که در شروع فعالیت عضلانی ، سیستم گشاد کننده رگی سمپاتیک سبب گشاد شدن رگی ابتدایی در عضلات اسکلتی میشود و موجب میگردد که میزان جریان خون آنها افزایش یابد.
بخش مرکزی غدد فوق کلیوی
این بخش هیچ ارتباطی به بخش قشری ندارد. در واقع بخش مرکزی غده فوق کلیوی را میتوان جزئی از دستگاه عصبی سمپاتیک دانست، زیرا این اعصاب به سلولهای بخش مرکزی وارد شده اند و هر بار که تحریک دستگاه سمپاتیک رخ میدهد، این سلولها تحریک میشوند و هورمون آدرنالین آزاد میکنند این هورمون به همراه گردش خون به رگها ، ماهیچهها ، قلب و مغز میرسد و موجب تقویت و تشدید آثار اعصاب سمپاتیک میشود
آدرنالین
بطور کلی آدرنالین همگام با تحریک اعصاب سمپاتیک ترشح میشود و موجب فراهم آوردن نوعی حالت آماده باش برای بدن است، تا شخص بتواند در مقابل پیشامد نابهنگام یا فوق العاده ، آمادگی قبلی داشته باشد (مانند موارد ستیز ، فرار یا ...). در چنین حالاتی ترشح آدرنالین موجب میشود که فعالیت قلب و فشار خون زیادتر شود و خون رسانی افزایش یابد. آدرنالبین بخصوص موجب باز شدن رگهای عضلات شده و خون رسانی را به این اعضا که تحریک بدن را موجب میشود، افزایش میدهد. از سوی دیگر عمل آدرنالین بر جگر باعث میشود که گلوکز خون بالا رود و انرژی مورد نیاز برای ماهیچهها و اعصاب تامین شود.
.موارد استفاده آدرنالین :
در پزشکی برای تحریک فعالیت قلب مصرف دارد. عروق خونی پوست و روده را تنگ میکند.برای مقابله فوری با حملات قلبی و کاهش دادن واکنشهای شدید آلرژیک (آنافیلاکسی) در برابر داروها یا نیش حشرات تزریق میشود. از آنجایی که آدرنالین، عروق خون را تنگ میکند از آن برای کنترل خونریزی در جراحی استفاده میکنند و بدین ترتیب مدت بیحس موضعی طولانیتر میشود. استعمال این دارو به صورت قطرههای چشمی، فشار داخل کره چشم را کم میکند و از این نظر برای درمان آب سیاه و جراحی چشم مفید است.