واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

تحقیق در مورد انقلاب 10 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 7 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

اهمیت و تببن مومضوع

اصطلاخات و توسعه اصلاح طلبانه د رجوامع بشری به عنوان یک مفهوم متعالی است در بشری و پدیدهه های چند بعدی است که معلمان بزرگ احتماعی و معماران بنای فکری و فرهنگی در جوامع برای ایجاد تحول و تغییر مثبت به آن توجه خاصی داشته که در سطوح مخنلف در زمینه های گوناگون دارای ابعاد زیادی است که در بزخی جوامع فقط در یک بعد و یا چند بعد و یا به منظور همزمان کلیه شئونات زندگی اجتماعی جامعه انسانی را در برگرفته است . .

اصلاح در لغت

تبین و تعریف مفاهیم و واژه ها : اصلاح در لغت تازی به معنی راست ساختن و سامان کردن چیزهاست پس ا زآنکه تباه شده باشد . اصلاح چیزهاست یعنی آن را بر پاساخت و استوار داشت و شایسته کرد و در قراآن مجید به معنی آشتی دادن مردم از هم جدا شده و به دشمنی افتاده است .

در سنت نیوی این کلمه به پیروی ا زقرآن در هر سه زمینه نفسانی روابط میان مردم و اوضاع اجتماعی به کار رفته است .

بهبود خواهی یا اصلاح طلبی , هوا داری از سیاسیت تغییر زندگی اجتماعی یا اقتصادی یا سیاسی اما با روشهای ملایم و بدون شتاب , در برابر اصطلاح بهبود خواه بخصوص برای گرایشی د رجنبش سوسیالیستی ( تک سوسیالیسم ) به کار می رود که اندبشه ی قهر انقلابی را کنار نهاده و خواستار دگرگونی آرام – آرام نها دهای اجتماعی ا زراههای دموکراتیک شده است ..

بهبود خواهی , ا زنظر کلی , در برابر ارتجاع و محافظه کاری , از سویی و انقلاب خواهی , از سوی دیگر فرار می گیرد .

تعریف توسعه سیاسی :

افزایش ظرفیت و کارایی یک نظام سیاسی در حل و فصل تضادهای منافع فردی و جمعی , ترکیب مردمی بودن , آزادگی و تغییرات اساسی در یک جامعه تو سعه سیاسی با رشد دموکراسی مترادف است . هر اندازه یک نظام سیاسی از انعطاف ناپدیری , از سادگی به پیچیدگی , ا زدنباله روی به خود مختاری و از پراکندگی به یگانگی گرایش پیدا کند , به همان اندازه توسعه سیاسی نیز در آن نظام افزایش می یابد .

(توسعه سیاسی سیه مشتاق الحو ص 14 )

عناصر توسعه

1 – بهبود رشد و گسرش همه شرایط و جنبه های مادی و معنوی زندگی اجتماعی .

2 – گسترش ظرفیت نظام اجتماعی برای برآوردن احتیاجات محسوس یک جامعه , امنیت ملی , آزادی فردی , مشارکت سیاسی , برابری اجتماعی , رشد اقتصادی , صلح , موازنه محیط زیست و ……

- فرایند بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی افراد جامعه .

جنبه های مهم توسعه عبارتند از : ارتقای سطح زندگی افراد ( مثل د رآمد مصرف غدایی . خدمات بهداشتی و آموزشی ) از طریق مناسب رشد اقتصادی , ایجاد شرایطی

که موجب رشد عزت نفس افراد شود و افزایش آزادیهای آنها .

– فرایندی که کوششهای مردم و دولت را برای بهبود اوضاع و فرهنگی و اقتصادی هر محل هماهنگ کند مردم این محل را در زندگی یک ملت ترکیب نماید و آنها را تماما برای مشارکت در پیشرفت ملی توانا سازد .

ابعاد گوناگون توسعه

توسعه اقتصادی , اجتماعی , سیاسی , فرهنگی , ملی

توسعه سیاسی را جزء توسعه اجتماعی نیز می شمرند . ( توسعه سیاسی ص 15 )

پیشینه و زمینه تاریخی موضوع ( اصلاح طلبی )

جنبش اصلاح طلبانه به مفهوم ایجاد تحول و حرکت در میان ملل به خواب رفته مسلمانان از نیمه دوم قرن دوم سیزدهم در هند و ایران و بین النهرین و مصر و سودان و لیبی و ترکیه پیدا شد به طور کلی عوامل موثر در حرکت و اصلاح عصر جدید را می توان به آشنایی به منزله غرب شکست ایران قاجاری ا زوسیه تزاری و توسعه چاپ و انتشار نام برد . (تاریخ نفسهای دینی – علی اصغر جلی ص 2)

پس از رضاخان پسرش محمد رضا , با دخالت دولت استعمارگر انگلستان و بعدها آمریکا به قدرت و حکومت رسید . او د رپی ادعای سیاست مدنیزه کردن ایران توسط پدرش . نخست با مماشت و پس ا زآن با استبداد روزافزون و علی رغم داعیه خود – ا زجمله مفاد به ظاهر اصلاح طلبانه انقلاب سفید و وعده رسیدن ایران به دروازه های تمدن بزرگ د رآینده ای نزدیک – این کشور را در همه ابعاد فکری , سیاسی و اقتصادی کاملا وابسته به برخی کانون های استعماری غرب , خصوصا آمریکا نمود . این در حالتی بود که هر چه از حکومت مستبدانه وی , می گدشت مردم با احساس یک عقب ماندگی روزافزون در همه ابعاد مادی . سیاسی و فرهنگی بیشتر به پوچی و دروع گفتن داعیه و اندیشه تجدد و مدرنیزه کردن ایران توسط سلسله پهلوی پی می برد . آن گونه که در سال های آخر حکومت وی , مردم با تجربه جامعه تحت استبداد و ستم دودمان پهلوی و وابستکان آن , به خوبی به خیانت , مکر دروغ بودن داعیه این سلسله در بیش از 50 سال حکومت مبنی بر وعده نجات و پیشرفته کردن کشور پی برند . این آگاهی در سال 1357 منجر به براندازی رژیم پهلوی شد. مردم در سال های 1356 و 1357 در آستانه وقوع انقلاب اسلامی , با وقوف به محتوای دعوت حضرت امام خمینی مبنی برگدر از دو جریان تاریخی تحجر و تجدد که قرن ها کشور را دستخوش استداد سیاه سنتی و شبه مدرن ستم شاهی ساخته بود به صفوف فشرده مخالفین این دودمان داشته مبدل گشته .

از نهضت اسلامی تا انقلاب

از سال های پس از 1339 ش مبارزات مردم ایران با شعار استفلال , آزادی و عدالت خواهی به دور از اندیشه های غربی و نظام دست نشانده محمد رضا شاه بر بنیاد فرهنگ ملی و آرمان های اسلامی تبلور یافت .



خرید و دانلود تحقیق در مورد انقلاب 10 ص


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.