لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 23
عنوان
***********
صفحه
********
مقدمه
تعاریف
خانواده و خانوار
انواع خانواده
وظایف خانواده
روندهای مختلف خانواده
الگوی قدرت در خانواده
خانواده و نظارت اجتماعی
خانواده و قدرت اجتماعی
دیدگاه مذهب در خانواده
تنظیم خانواده و کنترل موالید
اهداف تنظیم خانواده
آسیب شناسی خانواده
نتیجه گیری
منابع
1
2
3
5
7
10
12
12
13
14
15
16
18
21
22
مقدمه :
خانواده واحدی است اجتماعی که ازبدو خلقت انسان پدید آمده و در زمان های گوناگون ، اشکال مخــتلفی به خود گــرفته است . هر چند که برای انسان امروز خانواده در شکل تک همسری به همراه یک یا چند فرزند ، یا به عبارتی خانواده ای هسته ای ، پذیرفته شده است ، لیکن پیش از این و حتی در برخی جوامع موجود ، اشکال دیگری از خانواده وجود داشته و دارد که گاه از مفهوم آشنای خانواده در نزد مت فاصله ی زیادی می گیرد .
خانواده ی گسترده ، که در آن علاوه بر پدر و مـادر ، پدربرزگ و مادربزرگ و عموها و عمه ها و همراه با خانواده ی خود ، در یک مجموعه زندگی می کنند . شکلی آشنا از خانواده است که هنوز در برخی از جوامع وجود دارد و برای مردم ، نیز صورتی شناخته شده است .
تعداد زوجات یا چند زنی نیز مفهومی آشنا از خانواده است . لیکن چند شوهری معنای غریبی برای ما دارد .
این مفاهیم و چندین مطلب دیگر در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد از آن جمله توسعه اقتصادی و نقش آن بر خانواده ، ازدواج و شکل گیری خانواده ، طلاق و گسستگی خانواده و دیگر مفاهیم .
تعاریف
خانواده
بروس کوئن خانواده را این گونه معرفی می کند : خانواده یک گروه خویشاوند است که در اجتماعی کردن فرزندان و برآوردن برخی از نیازهای بنیادی دیگر جامعه ، مسئولیت اصلی را به عهده دارد . خانواده از گروهی آدمها ترکیب می شود که از راه خونی ، زناشویی و یا فرزند پذیری با یکدیگر ارتباط می یابند و طی یک دوره ی زمانی نامشخص با هم زندگی می کنند .
برگس و لاک در اثرشان خانواده به سال 1953 می نویسند : خانواده گروهی است متشکل از افرادی که از طریق پیوند زناشویی ، همخونی و یا پذیرش ( بعنوان فرزند ) با یکدیگر به عنوان شوهر ، زن ، مادر ، پدر ، برادر و خواهر در ارتباط متقابلند و فرهنگ مشترکی پدید آورده و در واحد خاصی زندگی می کنند .
مرداک نیز تعریفی از خانواده ارائه می دهد با این عنوان که : خانواده یک گروه اجتماعی خاص است که دارای محل سکونت واحد ، فعالیت اقتصادی مشترک و کارکرد تجدید نسل است . به نظر وی ، خانواده از افراد بالغی مرکب از دو جنس ترکیب می یابد که حداقل دو نفر از آنها دارای روابط جنسی هستند .
تعریفی دیگر از خانواده وجود دارد که نخستین سلول یا واحد زندگی اجتماعی و یکی از اساسی ترین نهادهای جامعه است مرکب از زن و مرد که ممکن است کودکانی هم داشته باشند . روابط زناشویی و خویشاوندی معینی که مورد قبول جامعه است و حقوق و تکالیف افراد نسبت به یکدیگر از ویژگیهای خانواده شمرده می شود .
در کل خانواده عبارت است از یک واحد اجتماعی مشتمل بر دو یا چند نفر که با هم زندگی می کنند و از طریق خون ، ازواج یا فرزند پذیری به هم می خورند .
خانواده ، کارکردهایی را فراهم می آورد که برای بقای جامعه ضروری است . از این رو ، خانواده به مجموعه است از افراد گفته می شود که در فضایی مشترک زندگی می کنند و سه خصوصیت ریال زندگی مشترک آنها را تحت عنوان خانواده مرزبندی می کنند :
تولید مثل :
خانواده برآورنده نیاز جسمانی است ، شکی نیست که اگر این نیاز در انسان وجود نداشت خانواده نیز تشکیل نمی شد ؛ زیرا روابط جنسی و زاد و ولد موجب تداوم و استمرار زندگی خانوادگی است .
اقتصاد
از عوامل مهم حفظ و بقای خانواده یاریگریهای اقتصادی براساس تقسیم کار بین زن و شوهر است .
اجتماعی کردن فرزندان :
کودک در دامان مادر و در کنار پدر پرورش می یابد و شخصیت اش در فضای خانواده شکل می گیرد و در اینجاست که با هنجارهای گروهی همنوا می گردد .