لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 87 صفحه
قسمتی از متن .doc :
مقدمه
تخت سلیمان با بقایای معماری سه دوره مختلف و دریاچه عمیقش در رأس یک تپهمرتفع، از محوطههای باستانی سرشناس و مورد علاقه باستانشناسان جهان است.نخستین کاوشهای علمی بایتانشناسی در این محوطه در سال 1959 توسط یک هیأتمشترک سوئدی - آلمانی - ایرانی به سرپرستی «هانس هینگ فون دراوستن» باستانشناس سوئدی و «رودلف ناومان» باستانشناس آلمانی انجام گرفت. کاوشهای علمیتخت سلیمان سپس با فوت «فون دراوستن» در فصل بعد تحت سرپرستی «رودلفناومان» ادامه پیدا میکند. البته کاوشهای تخت سلیمان تا سال 1979 ادامه یافته است.
حاصل بیست سال حفاریهای علمی باستانشناسی هیأتهای خارجی (آلمانی) درتخت سلیمان در سالهای پیش از انقلاب اسلامی (57-1338) بصورت جسته گریخته ازطریق چند مقاله کوتاه و گزارشهای چاپ نشده کارشناسان ناظر ایرانی به کاوشها، تنهامنابع فارسی در دسترس بود که طبعاً نمیتوانست جوابگوی نیاز وسیع و اطلاعات لازمبرای انجام یک کار علمی درازمدت باشد. علی رغم سالها فعالیت علمی در تخت سلیمان ارانجام یافته هنوز باقیست به ویژه در امر حفاظت و نعمیه که پیچیدهترین و پرهزینهترینبخش آن را تشکیل میدهد.
چکیده
مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان در 45 کیلومتری شمال شرقی شهرستانتکاب، یکی از محوطههای باستانی ارزشمند کشور میباشد که در منطقهای کوهستانیسرشار از جاذبههای کم نظیر طبیعی تاریخی واقع شده و در قلب مجموعه یاد شده،بقایای آتشکده آذرگشسب «آتشکده پادشاهان و جنگاوران» بر پیرامون دریاچهایهمیشه جوشان و بر روی صخرهای سنگی ناشی از رسوبات دریاچه، محصور در برج وباروی سنگی، آثار معماری خاص مانند چهارطاقی آتشکده و تأسیسات مذهبی وابستهبدان، معبد منسوب به آناهیتا، کاخهای دوران ساسانی و بناهای مربوط به سلاطینایلخانی قرار دارد.
آتشکده آذرگشسب تخت سلیمان نه تنها بازمانده منحصر بفرد یکی از سه آتشکدهمهم دوران ساسانی بلکه بزرگترین مرکز نیایش ایرانیان در تمام دوران آئین زرتشتی بهحساب میآید. همچنان که پاسارگاد و تخت جمشید جلال و عظمت هخامنشیان رامینمایاند تخت سلیمان نیز یادآور شگوه ایران دوران ساسانی و توجه به آیین رزتشتدر این دوران است.
ارامنه و مسلمانان نیز برای این مکان تاریخی ارزش و احترام ویژه قائل هستند.
در زمان خسرو اول انوشیروان (578-531 م) نسبت به توسعه و آبادانی ان اهتمامخاص بعمل آمد، در این مکان مراسم نیایشهای دینی، برگزاری جشنها و امور تشریفاتسلطنتی انجام میگرفت. این مکان تاریخی به جهت وقوع حمل یکی از سه آتشکده بزرگدوران ساسانی در زمان خود بسیار مورد توجه بوده است و آتش جاویدان آن به مدت،قرن بعنوان نماد اقتدار آئین زرتشت و عامل وحدت سیاسی و اجتماعی حکومت ساسانینقش بسزا داشته است و از آن به عنوان ثروتمندترین معبد زمان خود یاد شده است.
باقیمانده آثار این محوطه باستانی درون حصار شامل محیطی با 12 هکتار مساحت38 برج و بارو و بیضی شکل با دو دروازه بزرگ از دوران ساسانی و نشانههائی ازشارستان ساسانی که عمده بقایای آن در عمق 4 متری زمین در زیر خاک و آواز مزارع وباغات و علفزارهای فعل پنهان است.
به به گرداگرد این محوطه تاریخی در یک محدوده 7500 هکتاری (حریم منظریمصوب مجموعه) تعداد قابل توجهی آثار تاریخی از دورانهای پیش از تاریخ، تاریخی واسلامی بخصوص استحکامات و معابد دوران ساسانی، معادن قدیمی استخراج سنگوجود دارد.