واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

پاورپوینت درباره کنترل کیفیت میوه و سبزیجات

پاورپوینت درباره کنترل کیفیت میوه و سبزیجات

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل :  .pptx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد اسلاید : 12 اسلاید

 قسمتی از متن .pptx : 

 

بسمه تعالی کنترل کیفیت میوه و سبزیجات

مقدمه

تمایل به استفاده از پوششها و فیلم های خوراکی به دلیل دارا بودن مواد طبیعی و عدم ایجاد آلودگیهای زیست محیطی در صنعت، روز به روز در حال افزایش میباشد. فیلمها یا پوششهای خوراکی لایه ای نازک و یکپارچه از یک ماده خوراکی هستند که بر روی سطح ماده ی غذایی قرار میگیرند. در واقع عملکرد این پوششهای خوراکی، ایجاد یک سد در برابر ورود و خروج مواد (آب،گازهای مثل 2o و2oc ، چربیها)، حفظ ترکیبات مواد غذایی، انتقال اجزاء و افزودنیها )رنگ، طعم دهندهها، آنتی اکسیدانها، مواد ضد میکروبی و نظایر آن) جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها در سطح مواد غذایی و نیز حفاظت مکانیکی آنها میباشد. کاهش عمده در کیفیت میوه ها و سبزیها، بین مرحله ی برداشت و مصرف رخ میدهد. استفاده از انبارهایی با اتمسفر تعدیل شده تا حد زیادی در حفظ کیفیت این محصوالت نقش دارند، ولی استفاده از پوششهای خوراکی میتوانند به عنوان روشی جایگزین در جهت حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات باغی باشند

تأثیر پوشش های خوراکی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه ها و سبزی ها مقدمه امروزه تقاضا برای محصوالت با کیفیت مشابه تازه و ماندگاری باال در حال افزایش است. بشر از ابتدا به دنبال روشهایی برای نگهداری مواد غذایی و افزایش مدت ماندگاری و قابلیت مصرف آنها بوده است 1 - طولانی نمودن عمر نگهداری این نوع محصولات همیشه مسئله ساز بوده و از توجه ویژهای برخوردار بوده است. این فرآوردهها بعد از برداشت به تنفس خود ادامه میدهند، در اثر تداوم تنفس تدریجا دچار فساد میشوند. همچنین بلافاصله بعد از برداشت در معرض تشدید فساد منتج از عملکرد باکتریها و قارچها و سایر میکروارگانیسمها قرار میگیرند که این فسادها به نحو گسترده ای طعم، عطر و ظاهر محصول را تحت تأثیر قرار میدهند و یکی از عوامل اساسی چالش های اقتصادی در زمینه ی کشاورزی هستند . در مورد میوه و سبزی، فرایندهای زیادی برای به تأخیر انداختن و کنترل سرعت تنفس به منظور افزایش طول عمر و به منظور طولانی کردن مدت تازگی آنها ثمر بخش گزارش شده است . معمولا این اعمال علاوه بر کاهش دما، شامل کنترل رطوبت نیز میباشد. یک روش بسیار مؤثر برای افزایش ماندگاری چنین محصولات فسادپذیری، استفاده از انبارداری در اتمسفر تحت کنترل CA و یا بسته بندی هایی با اتمسفر کنترل شده MAP می باشد.

به محض اینکه میوه ها و سبزی ها رشد می کنند به یک پوشش محافظ طبیعی به نام کوتیکول مجهز میشوند که شبیه لایه ی موم است، با عمل شتشوی محصول بعد از برداشت ، در واقع با حذف کوتیکول این پوشش محافظ از دست می رود . به منظور جایگزین کردن کوتیکول، پوشش محافظی با قابلیت خوراکی برای محصول به کار میرود، این پوشش سرعت خشک شدن را کاهش می دهد و پوسیدگی را به تأخیر می اندازد ، به موازات اینکه رطوبت را حفظ می کند و ماندگاری محصول را نیز افزایش میدهد .در واقع راه دیگری برای طولانی شدن مدت تازگی محصول ، استفاده از یک پوشش خوراکی محافظ می باشد که شبیه انبارداری تحت اتمسفر کنترل شده عمل می کند . مطالعات نشان داده که استفاده از پوشش گلوتن گندم بر روی کیفیت توت فرنگی و ماندگاری آن اثر معنی داری داشته است. ارزیابی کیفی برای افت وزن، سفتی بافت، فساد ظاهری، میزان رنگ، اسیدیته، مواد جامد محلول، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بیان کنندهی این بود که پوشش گلوتن گندم از کاهش وزن میوه جلوگیری می کرد و همچنین اثر سودمندی روی مدت ماندگاری داشت.

از نظر ظاهری در طول انبارمانی ، میوه در وضعیت مناسبی قرار داشت ، همچنین مزه ی توت فرنگی به همراه پوشش پروتئینی برای مصرف کننده قابل علمی مقاله فصلنامه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قبول بود

در پژوهشی به بررسی ماندگاری میوه کیوی با استفاده از فیلم های خوراکی در دمای اتاق پرداخته اند. نتایج نشان میدهد که ترکیب بهینه فیلم خوراکی از پروتئین سویا، اسیداستئاریک و پولانین برای نگهداری کیوی مناسب است و آزمایشها حاکی از آن است که زمان ماندگاری میوه هایی که با فیلم خوراکی پوشش داده شده اند به سه برابر افزایش یافته است. پژوهشهای مارتینز و همکاران

بر روی میوه گیالس تحت تیمار ژل آلوئه ورا به صورت پوشش خوراکی نشان داد که میوه های بدون پوشش در طی دوره ی انبارمانی دچار عوارضی از جمله سرعت تنفس بالا، کاهش وزن، تغییراتی در رنگ میوه، نرم شدن بافت میوه، قهوه ای شدن ساقه و افزایش جمعیت میکروبی، شدند. اما میوه هایی که تحت تیمار ژل آلوئه ورا قرار داشتند چنین علائمی را از خود نشان ندادند. در پژوهشی استفاده از موم کارنوبا را به صورت پوشش خوراکی بر روی میوه های انبه مورد ارزیابی قرار دادند و به این نتایج دست یافتند که استفاده از موم کارنوبا سبب تأخیر در رسیدن میوه و جلوگیری از نرم شدن میوه های انبه در دمای اتاق شد. همچنین سبب بهبود خواص کیفی میوه از جمله افزایش اسیدهای چرب و ترکیبات معطر شد محبی و همکاران

خصوصیات فیزیکی و ظاهری قارچ دکمه ای، از جمله؛ رنگ و بافت، کاهش وزن، میزان کربوهیدرات را در طی دورهی انبارمانی قارچ، مورد ارزیابی قرار دادند. قارچهای مورد آزمایش در دماهای مختلف انبار ) 10،4 15)درجه سانتیگراد بالای صفر و بدون پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و صمغ کتیرا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که دماهای سرد انبار در قارچهای بدون پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و صمغ کتیرا، کاهش وزن، تغییرات رنگ و نرم شدن بافت را به دنبال داشت

. تاریخچهی استفاده از پوششهای خوراکی

پوششهای محافظ از قرن دوازدهم میلادی مطرح بوده است. وقتی که چینی ها از پارافین برای پوشش میوه به عنوان یک روش نگهدارنده استفاده می کرده اند، در سال 1800 ،پوششهای خوراکی به صورت موم برای حفاظت میوهها وسبزیها در مقابل ازدست رفتن رطوبت استفاده میشده است، یک مثال خوب، موم به کار رفته روی سیب ها برای کاهش از دست رفتن رطوبت است که هنوز هم استفاده می شود

استفاده ازپوششهای خوراکی تا قبل ازسال 1922 میلادی، به عنوان روشی علمی و همه گیر بیان نشده بود تا اینکه دراین سال یک نفر با نام بروگدان مومی کردن محصول را مطرح کرد. از حدود نیم قرن قبل استفاده از پوشش خوراکی بیش از صد مورد گزارش شده وکاربرد تعدادی فیلم نگهدارنده تهیه شده ازروغنهای معدنی، مواد پروتئینی، مواد پلی ساکاریدی ومومها که جزءآیین نامه های افزودنیهای غذایی تحت نظر سازمان غذا ودارو می باشد، نیز مطرح شده است



خرید و دانلود پاورپوینت درباره کنترل کیفیت میوه و سبزیجات


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.