واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

طرح کسب و کار آجر

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 29

 

فصل اول : تعریف محصول

آجر فرآورده ایست مصنوعی که از پختن خشت خشک شده بدست می آید.خشت از قالب گرفتن گل تولید می شود. گل مخلوط ورزیده آب و خاک است. خاک مناسب جهت تولید آجر، خاک رس و مواد رسی میباشد.

خاکی که مقدار زیادی اکسید آلومینیوم و سیلیکات کلسیم داشته باشد برای آجرسازی بسیار مناسب است.

ضمناً مواد خارجی و زائد نظیر سنگ ریزه، بخصوص سنگ ریزه های آهکی و ریشه گیاهان نبایستی در گلی که برای تولید خشت بکار میرود وجود داشته باشد.

ویژگیهای خاک مناسب جهت تولید آجر رسی در استاندارد 1162 آمده است. در اینجا به ذکر بعضی از نکات مهم آن می پردازیم :

از نظر شیمیایی خاک رس، سیلیکات آلومینوم آبدار به فرمول : AL2O3 , Sio2 , nH2O است.

خاک رس پولکی شکل و اندازه ذرات آن تا 2 میکرون و دارای خاصیت جذب آب و چسبندگی است. خاک رس آجرپزی نقطه ذوب کمتر از 1250 درجه سانتی گراد میباشد.

آجر از نظر روش تولید و نوع مصرف و کیفیت به انواع مختلف تقسیم و به روشهای دستی و ماشینی تولید میشود.

آجر مورد نظر در این طرح آجر سفال درجه 1 و 2 و بلوک تیغه ای می باشد. محصول های مورد نظر به ضخامتهای 4 و 5 و 7 سانتی متر تولید خواهد شد که در ساختمان سازی علاوه بر پربار بودن دارای نمای مناسب خواهد بود.

خصوصیات و مشخصات فنی محصول تولیدی مورد نظر به شرح صفحات بعد میباشد.

مشخصات ظاهری و بعضی از خصوصیات محصول تولیدی :

استاندارد ابعاد آجر نما ماشینی

ضلع

آجر سفالی

70 میلیمتری

آجر سفال

50 میلیمتری

آجر بلوکه

نیم آجر

طول

عرض

ارتفاع

3 ( 220

1(105

1(55

3(21

5/1(100

1(40

2(200

1(105

1(200

2(220

1(55

1(40

البته با نصب قالب به شکل ها و ابعاد مختلف بر روی دستگاه تولید خشت میتوان آجر به اشکال و ابعاد مختلف تولید کرد که بعضی از مشخصات این محصولات در صفحات بعد ارائه شده است.

ویژگیهای مقاومت و جذب آب آجر سفال با کیفیت ویژه (درجه 1) و معمولی (درجه 2)

درجه

حداقل میانگین مقاومت فشاری بر حسب کیلوگرم بر سانتیمتر مربع

حداکثر درصد وزنی جذب آب

یک

140-120

18-20

دو

10

21-32

کیفیت سطوح خارجی :

آجرهای سفال باید خوب پخته شده باشند و سطوح آنها عاری از ترکهای عمیق و گسترده بوده و لبه ها و گوشه های آنها خسارت ندیده باشد و دانه های سنگی کوچک و ذرات آهک منبسط شونده در آنها وجود نداشته باشد، مقطع بریده شده این آجرها باید بافت نسبتاً یکنواختی داشته باشد.

کلمة خوب پخته شدن نباید ایجاد ابهام کند و منظور از خوب پخته شدن، بوجود آمدن حالت چسبندگی سرامیکی مناسب در جسم آجر میباشد.

سایر مشخصات نظیر پیچیدگی در اثر تحدب و تقعر، شور‌ة زندگی، مقاومت در مقابل یخ زدگی باید مطابق حدود قید شدة در استاندارد شماره 7 می باشد.

مواد تشکیل دهندة آجر :

مواد اصلی تشکیل دهندة آجر سفال ماشینی خاک وآب میباشد.

خاک مصرفی در آجر نما خاک رسی است که این خاک باید 15 تا 20 درصد ماسه داشته باشد اگر مقدار ماسه کمتر باشد آجر آن در موقع خشک شدن ترک می خورد و موقع پختن زیاد تغییر شکل میدهد. اگر ماسه زیاد باشد آجر دارای تخلخل زیاد شده و از مقاومت فشاری آن که از ویژگی های مهم آن است کاسته میشود.

بنابراین اجزاء تشکیل دهندة خشت 70 تا 75% خاک رس ( که خود باید بین 15 تا 20 درصد ماسه داشته باشد) و 25% تا 30% آب میباشد.

ضمناً خاک رس آجر پزی دارای نقطة ذوب کمتر از 1250 درجه سانتیگراد میباشد.

خاک رس مورد مصرف برای ساخت آجر باید عاری از هر گونه مواد رستنی بوده با ویژگی های شیمیایی و فیزیکی مشخص شده در ذیل مطابقت داشته باشد. (استاندارد شماره 1162)

عناصر متشکله ترکیبی خاک آجر

ترکیب شیمیایی

حدود قابل قبول

اکسید سیلیسیم

اکسید آلومینیوم

اکسید آهن

اکسید کلسیم

اکسید منیزیم

40 تا 60

9 تا 21

3 تا 12

حداکثر 17

حداکثر 4



خرید و دانلود طرح کسب و کار آجر


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.