واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

واضی فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

مقاله درمورد چکیده بررسی راهکارهای پرورش روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان دوره متوسطه استان آذربایجان شرقی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 3

 

بررسی راهکارهای پرورش روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان دوره متوسطه استان آذربایجان شرقی

چکیده تحقیق :عمده ترین فعالیت دانش آموزان و اصلی ترین وظیفه آنان ، مطالعه و پژوهش است. میزان مطالعه و پژوهش دانش آموزان نه تنها مشخص کننده درصد پیشرفت و موفقیت تحصیلی آنان است بلکه در بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی و بینش آنان نقش اساسی دارد. از آنجایی که عوامل مختلفی در پرورش روحیه مطالعه دانش آموزان موثر هستند لذا شناخت این عوامل و مشخص کردن اهمیت آنها میتواند کمک بزرگی برای تقویت روحیه مطالعه و پژوهش دانش آموزان باشد. پژوهش حاضر در بین دانش آموزان متوسطه در سطح استان آذربایجان‌شرقی با تعداد نمونه 862 نفر و با شیوه نمونه گیری چند مرحله ای و روش تحقیق پیمایشی صورت گرفت. با توجه به ادبیات تحقیق ذکر شده چنین میتوان نتیجه گرفت که عواملی نظیر مجهز بودن کتابخانه های مدارس ،شیوه های تدریس معلمان ، امکانات آموزشی ، میزان توانائیها و مهارتهای معلمان ، عملکرد رسانه های گروهی ، عوامل محیطی ، عوامل اقتصادی و غیره میتوانند در تقویت روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان موثر واقع گردند. به منظور سنجش تاثیر تک تک متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته ( میزان روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان ) فرضیه هایی با عنوان کلی بین عوامل آموزشگاهی ، مهـارتهای معلمان ، نقش رسانه های گروهی ، نگرش کلی دبیران نسبت به مطالعه و پژوهش و میزان روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان رابطه وجود دارد.

مهمترین نوع آزمون های بکار گرفته برای بررسی فرضیه های مطروح ، r پیرسون ، رگرسیون و تحلیل مسیر تحت نرم افزار Spss می باشد. نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیونی چند متغییره و نیکوئی برازش رگرسیونی مدلهای عوامل تبیین کننده متغیر وابسته حاکی از آن است که از میان متغیرهای وارد شده بر مدل فقط متغیرهای عوامل آموزشگاهی ، میزان مهارتهای معلمان و وجود کتب و مجلات علمی مرتبط با رشته های تحصیلی ، در مدل نهایی باقی ماند. که در کل 21 درصد تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کنند با استفاده از تحلیل مسیر نیز این نتیجه عاید شد که اثر غیرمستقیم متغیرهای مستقل برمتغیر وابسته ناچیز بوده و اثرات مستقیم آنان قابل اعتماد می باشد بنابراین مانند تحلیل رگرسیونی ، بالاترین تاثیر بر متغیر وابسته مربوط به عوامل آموزشگاهی و پایین‌ترین آن متعلق به متغیر وجود کتابها و مجلات علمی مرتبط با رشته های تحصیلی دانش آموزان می باشد.

نهایت امر اینکه تحقیق حاضر با ارائه پیشنهادهایی چون :

الف : شرکت دهی دانش آموزان در مباحث کلاسی و پاسخگویی به سئوالات آنان از سوی دبیران

ب : ارائه تکالیف پژوهشی از سوی دبیران

ج : یاددهی اصول صحیح مطالعه و شیوه صحیح نوشتن تحقیق

د : مجهز نمودن کتابخانه های مدارس استان و ... پایان یافته است.

بخشی از یافته های پژوهش :

یکی ازیافته های تحقیق حاضر این است که هر چه کیفیت کتابخانه های مراکز فرهنگی بیرون از مدرسه دارای وضعیت مطلوب باشد میزان مطالعه و پژوهش دانش آموزان افزایش می‌یابد. بنابراین بهتر است که کتابخانه های عمومی داخل شهر مجهز به امکانات جدید و گوناگون باشد تا دانش آموزان در هنگام مراجعه به آنها بتوانند با آرامش خاطر مسایل و مشکلات درسی و غیر درسی را حل و مشکل مطالعه و پژوهش خود را برطرف سازند . برای این کار وجود مکانی خلوت و ساکت برای مطالعه دانش آموزان در کتابخانه ها الزامی است.

کیفیت فعالیتهای پرورشی نیز یکی از عوامل تعیین کننده میزان روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان محسوب می شود بنابراین پیشنهاد می شود که از طرف مربیان پرورشی برای اوقات فراغت دانش آموزان برنامه هایی برای بالابردن روحیه مطالعه و پژوهش ( از قبیل : برگزاری مسابقات علمی در داخل مدارس در سطح استان در زمینه ها و رشته های گوناگون) ، تدارک بینند، علاوه بر آن بدلیل این که مربیان پرورشی مسئولیت خطیر پرورشی و شکوفائی استعدادهای دانش آموزان را بعد از والــدین بر عهده دارند میتوانند از راههای گوناگون در دانش‌آموزان نفوذ کرده و در آنها در جهت پرورش روحیه مطالعه و پژوهش تاثیر مثبت بگذارند.

هر چه مهارتها و تواناییهای معلمان و دبیران در سطح بالایی قرار داشته باشند می توانند میزان روحیه مطالعه و پژوهش دانش آموزان را تحت تاثیر قرار داده و آن را افزایش دهند.



خرید و دانلود مقاله درمورد چکیده بررسی  راهکارهای پرورش روحیه مطالعه و پژوهش در دانش آموزان دوره متوسطه استان آذربایجان شرقی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.